HEM  › Vi älskar hundar!

Frankies_head

Vi älskar hundar!

Vi har fått in nya accessoarer! Green Laces letar ständigt efter ny, högkvalitativ design och den här gången har Frankie’s hittat till oss. Svensktillverkade halsband och koppel till hund i vacker, portugisisk kork. Vi tog en pratstund med Josefine och Joakim från det skånebaserade hundmärket.
Vad är Frankie’s och varför finns Frankie’s?
Frankie’s är ett litet företag som gör veganska produkter till hundar. Idag har vi ett utbud av veganskt, ekologiskt hundgodis och nu även hundkoppel och halsband i portugisisk kork. Den korta versionen är att Frankie’s finns för att bidra till att göra hundmarknaden mer etiskt hållbar och för att vi har väldigt kul när vi jobbar med det här.
Vad är viktiga egenskaper att tänka på när man väljer ett halsband och ett koppel? Vilka komponenter är ni särskilt stolta över i era produkter?
För oss är det viktigt att ett hundhalsband och koppel känns hållbart producerade och slitstarka. Och det är lyx om de också är fina. Det vi tycker allra mest om med våra halsband och koppel är att de är gjorda i kork. Kork är ett av världens bästa naturmaterial som är biologiskt nedbrytbart och samtidigt otroligt tåligt, till och med NASA använder det i sina rymdskepp. Kork är bark från träd som skalas av vart nionde år utan att skada trädet som i sin tur kan bli 200 år gammalt i korkproduktion. Efter att korkekarna skördats på sin bark absorberar de dessutom 3 till 5 gånger så mycket CO2 än de träd som ännu inte skördats. Användandet av kork säkrar också bevarandet av de uråldriga korkekskogarna där den biologiska mångfalden är bland de högsta i världen. Sen rent estetiskt är vi mycket förtjusta i helheten i kollektionen, det känns som att vi fick till en komplicerad enkelhet, vilket är en favorit.
Var hittar ni er inspiration och kreativitet? Sysslar ni med annat utanför Frankie’s?
Inspiration och kreativitet hittar vi i lugn. När vi inte gör och planerar så mycket flyter det bara på med Frankie’s och då finns kreativiteten där. Det är en av anledningarna till att vi bor på landet och tillbringar mycket tid under träd och i vårt potatisland. I vår gemensamma studio i Malmö har Joakim en inspelningsstudio där han arbetar som musikproducent och Josefine som är utbildad silversmed med inriktning mot smyckeskonst jobbar idag mestadels med Frankie’s. Med oss varje dag är också våra tre följeslagare Sickan, Hilda och Frankie som är en stor inspiration och del av Frankie’s.
Att Green Laces gillar Frankie’s förstår nog många, men vad fick er att välja just Green Laces som återförsäljare?
För oss är det viktigt att försöka kompromissa minimalt med vad vi gör, att krångla lite för att göra våra produkter så bra som möjligt för djur och jord är underbart. Därför känns det väldigt roligt att samarbeta med Green Laces som sen 2011 kompromisslöst gjort sin grej och banat väg för snällare och bättre mode.Green Laces har valts ut som första återförsäljare och har tagit in hela kollektionen i alla storlekar. Det veganska skinnet i kork är otroligt stadigt och slitstarkt, vattenavvisande och åldras vackert. Kopplen och halsbanden är handsydda i Norrland och nitningen gjord i Skåne. Vi har full koll på hela produktionskedjan och kan med stolthet säga att Frankie’s är en etisk premiumprodukt för en av människans bästa vänner.