+

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt köp!

Vi håller dig uppdaterad om etiskt producerat mode och ger dig exklusiva förhandsvisningar och erbjudanden.

Tretorn

Visar alla 5 resultat

Tretorn grundades redan år 1891 i Helsingborg av Dunker-familjen. Märket började som en gummifabrik där det tillverkades galoscher till jordbrukare för att skydda deras fötter. Tretorns hjärta, sedan starten och fram till idag, ligger i utmaningen att göra skor för det karga skandinaviska klimatet. Under 1900-talet växte Tretorn och har idag en rad innovationer i ryggen – allt ifrån att instifta privat förskoleverksamhet för anställdas barn 1911 till att använda återvunnet gummi 1939. Märket har gjort en rad uppmärksammade samarbeten, exempelvis med musikgruppen ABBA på 70-talet och med modemärken som svenska Acne Studios och japanska Comme Des Garcons under 00-talet. 

2016 firade Tretorn 125 år som företag. Då startade de initiativet “Eco Essentials” ur viljan att skapa produkter med så lite klimatpåverkan som möjligt genom att återvinna, använda nedbrytbara, naturliga material och motverka svinn. Eco Essentials handlar inte bara om hållbara produktionstekniker, utan är lika mycket ett sätt att tänka annorlunda. Initiativet innebär att den perfekta varan aldrig kommer att tillverkas, eftersom strävan att ta ett ännu större ansvar för natur och miljö är konstant.

Green Laces erbjuder ett handplockat sortiment av veganska väskor och skor från Tretorn, som står pall det skandinaviska vädret och som tillverkats med omsorg om klimatet.

Är du medlem i Djurens Rätt?

Då har du 5 % rabatt på vårt sortiment. Mejla oss ditt medlemsnummer så får du koden du behöver för att få din rabatt.

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Sociala medier

Kontakta oss

Hökens gata 7

116 46 Stockholm

Tel. +46(0)8-641 11 14

info@greenlaces.se

 

Öppettider

Fredagar 12-18

Lördagar 12-17