+

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på ditt köp!

Vi håller dig uppdaterad om etiskt producerat mode och ger dig exklusiva förhandsvisningar och erbjudanden.

Organic Basics

Visar alla 15 resultat

Organic Basics grundades år 2015 i Köpenhamn, som en motreaktion till bilden av underkläder som en korttidsvara. Hållbarhet är kärnan som all märkets produktion utgår ifrån. De arbetar enbart med fabriker som medvetet bryr sig om sin påverkan, reglerar den och använder miljövänliga textilier. Designen är gjord för att vara praktiskt hållbar och slitstark, därför investerar Organic Basics i kvalitativa tyger och hantverk. Fokus ligger främst på enkelhet och funktion och de är koldioxidneutrala genom att kompensera varje produkt som säljs via webben.

Fabrikerna reducerar kontinuerligt sitt ekologiska fotavtryck och har en etisk hållning gentemot personal, med förmåner som mat och barnomsorg under arbetspassen. På Organic Basics webbplats finns information om respektive producent för att varje konsument direkt ska kunna få en överblick av produktionskedjan och detaljerad information om arbetsvillkoren för de anställda.

Alla textilier märket använder är utvalda för sina hållbara egenskaper. Det innebär uteslutande naturliga, förnybara, återvunna och/eller biologiskt nedbrytbara material. Mest frekvent använt är GOTS-certifierad, ekologisk bomull som är handplockad vid Egeiska havets kust. Den anses vara en av de mjukaste och mest slitstarka bomullsmaterialen på marknaden. Organic Basics återvunna nylon är GRS-certifierad och kräver 80 % mindre vatten och släpper ut 90 % mindre koldioxid än den nyproducerade motsvarigheten. Märkets tencel-material är utvunnet ur eukalyptusträd som kontrollerat tunnas ut istället för att huggas ned. Den färdiga textilien är helt nedbrytbar samt är lättare och mjukare än bomull.

Green Laces erbjuder ett handplockat, veganskt sortiment av Organic Basics underkläder, för att det du bär tätt inpå kroppen ska vara fritt från skadliga kemikalier, mjukt och snällt mot dig själv, djur och natur.

Är du medlem i Djurens Rätt?

Då har du 5 % rabatt på vårt sortiment. Mejla oss ditt medlemsnummer så får du koden du behöver för att få din rabatt.

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Sociala medier

Kontakta oss

Hökens gata 7

116 46 Stockholm

Tel. +46(0)8-641 11 14

info@greenlaces.se

 

Öppettider

Fredagar 12-18

Lördagar 12-17