Girlfriend Collective

Visar alla 10 resultat

Girlfriend Collective grundades i Seattle år 2016 av Ellie och Quang Dinh. Märkets fokus ligger på bekväma, miljövänliga och tillgängliga sportkläder. Girlfriend Collective tar till vara på återvunnen plast i Taiwan under strikt reglerade former. Den familjeägda återvinningsanläggningen är certifierad av Taiwans regering, där miljösatsningar har fått stort utrymme de senaste åren. Materialet som används för att skapa polyester till slutprodukten är pet helt fri från bpa.

Efter att plasten har omvandlats till flisor skickas den till en SA8000-certifierad fabrik i Vietnam. Certifieringen innebär bland annat rättvisa löner, noggrant kontrollerade arbetsvillkor och tydligt ställningstagande mot diskriminering. Girlfriend Collective är även noga med personalförmåner som friskvård och det ingår mat för alla anställda under arbetspassen. På plats tvättas och omvandlas flisorna till polyestertråd, som sedan vävs ihop till ett hållbart och mjukt jerseytyg. Textilierna färgas med miljövänliga preparat och sedan renas allt vatten som använts under produktionen på plats innan det släpps tillbaka ut i omlopp.

Designen är smakfull med funktion som främsta inriktning. Tightsen är högt skurna för en ultimat passform för alla kroppar. Green Laces har plockat in ett sortiment av tights, shorts och sporttoppar som är snälla mot miljö, öga och kropp.

Instagram

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Är du medlem i Djurens Rätt?

Då har du 5 % rabatt på vårt sortiment. Mejla oss ditt medlemsnummer så får du koden du behöver för att få din rabatt.

Läs mer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Sociala medier

Kontakta oss

Hökens gata 7

116 46 Stockholm

Tel. +46(0)8-641 11 14

info@greenlaces.se

 

Öppettider

Vardagar 12-18

Lördagar 12-16