Vad menar vi med miljövänliga träningskläder?

Varför har vi valt att sälja träningskläder från Girlfriend Collective? Jo, för att de är veganska, för att de gör högkvalitativa, väldigt snygga styles, för att de är inkluderande i såväl storleksutbud som i sitt bildspråk och för att de anstränger sig i alla led för att göra sin verksamhet hållbar. Idag vill vi lyfta upp några saker som vi gillar med hur märket arbetar.

Girlfriend Collective gör större delen av sitt sortiment av återvunna konsumentförpackningar (det som brukar kallas post consumer plastics) och anledningen till att märket valt Taiwan som tillverkningsland är just för att landet har ett avancerat och noga kontrollerat system för återvinning av invånarnas sopor. Av de flaskor som är återvinningsbara tillverkas fyra kategorier av ny plast och Girlfriend Collectives toppar och byxor tillverkas av plast nummer ett, vilken också kallas pet (som ju är den sorts plast som alla polyesterplagg, återvunna eller ej, tillverkas av).
Soporna kommer till fabriken i balar, etiketter och lock avlägsnas och flaskorna sorteras efter färg. De genomskinliga flaskorna blir malda till flisor, vilka sedan smälts till långa trådar och till slut klipps ner till pellets. Pelleterna värms igen och dras ut till fina trådar som sedan spinns till ett garn. Slutligen stickas plaggen omsorgsfullt och vi får den mjuka, men kraftiga, fyrvägsstretchen som gör att märket står ut bland andra.

Du kanske har sett att vi anger hur många flaskor som använts vid tillverkningen av respektive plagg? I varje steg i tvättas och vägs också plasten. Det säkrar en ren produkt och även att vi just vet exakt hur många flaskor som används till varje plagg. 
Infärgningen av plagg är generellt sett en svårsmält process för miljön. Du har säkert sett hemska bilder på floder utanför klädfabriker där restvattnet från fabrikerna töms rätt ut i det vatten lokalinvånarna ska leva med. Girlfriend Collective använder Oeko tex-certifierad färg men lägger ändå mycket krut på att rena avloppsvattnet från fabriken. Vattnet från fabriken renas i ett separat reningsverk där det färgade vattnet och fibrerna från klädtillverkningen separeras tills vattnet blir rent igen. Det slam som blir över efter den processen går tillbaka till en lokal fabrik som gör gatsten. Så istället för att slammet hamnar på en soptipp blir det till nya trottoarer i Taiwan.
Vi gillar verkligen att klä oss i de här kläderna! På gymet, på hemmakontoret, under den lyxiga kimonon till ett restaurangbesök. Girlfriend Collective är för alla former, för att bäras under lång tid. Passa på att prova du också! 

Login to your account or create new

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KÖP VIA GREENLACES.SE

Green Laces säljer varor via greenlaces.se till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 1000 kr och alltid fria returer på ej nedsatta varor.
Varor från vår outlet samt second hand-varor omfattas inte av erbjudandet om gratis retur utan du får själv ombesörja returen i sådana fall.

Vi reserverar oss för tryckfel, slutförsäljning och uppenbara felprissättningar på sajten och vi förbehåller oss rätten att neka beställningar.

Mejla oss om du stöter på problem.
Vår kundtjänst är öppen vardagar och vi svarar så snabbt vi kan, normalt inom en arbetsdag.

E-post: hello@greenlaces.se

Kontrollera beställningen

Kontrollera beställningen, dina adressuppgifter och välj det fraktalternativ och betalningssätt du önskar. Om du vill hämta ut varorna i vår butik på Hökens gata 7 i Stockholm går det naturligtvis bra. Välj då alternativet “Hämta i butik”. Väljer du det här alternativet så betalar du förstås ingen fraktavgift. Vi meddelar dig när dina varor är redo att hämtas ut.

När du genomfört beställningen har du godkänt våra köpvillkor och samtycker samtidigt till att namn och person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till din mejladress. Vi förbehåller oss rätten att ändra i en order om det av någon anledning inte går att leverera ordern till dig.

Betalning

När du betalar via Svea faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du har fått din beställning.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader.

Delbetalning

Genom Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att markera det alternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst före förfallodag.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor – kontokontokredit

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader.

Har du frågor om din faktura eller ditt delbetalningskonto bör du kontakta Svea Ekonomi AB som hanterar detta.
Du når dem på telefon 08-514 931 13.

Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU.
Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: VISA, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade.
Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

 

Du väljer vilket alternativ du önskar i kassan:

Swish (med Swish-appen)

Kortbetalning: VISA, MASTERCARD

Betala efter leverans: Faktura, Delbetalning

 

Leveranstid och frakt

Vi vet att du vill ha din vara snabbt och vi jobbar stenhårt på att hålla leveranstiderna så korta som möjligt. Normal leveranstid med DHL är 3-4 dagar. Du får ett mejl när ditt paket är på väg till dig.

Ej uthämtade paket

Paket som inte hämtas inom två veckor skickas automatiskt tillbaka till Green Laces. Detta medför att du får betala returfrakt plus en hanteringsavgift (för närvarande 150 kr) för ej uthämtat paket.

Konsumentköplagen

Köp genom greenlaces.se styrs främst av Distans- och hemförsäljningslagen och Konsumentköplagen. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Vi innehar F-skatt och vårt organisationsnummer är 556826-4518.