Svensk design med starkt miljöfokus

Väskföretaget Sandqvist grundades för 18 år sedan ur en stark längtan efter funktionella väskor med hög modegrad. Märkets skandinaviska rötter ligger till grund för det företaget värderar mest – hållbarhet och omsorg för miljö, kvalitativa material och noga genomtänkt design.
Green Laces urval är gjort mot bakgrund av vår veganska värdegrund och vår lust till ett sofistikerat, stilmässigt tydligt och lekfullt uttryck. Inom segmentet småväskor hittar du en stor andel åtvervunna och ekologiska material.  

  • Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och genetiskt modifierade grödor. Samtliga Sandqvists kanvasprodukter tillverkas av ekologisk bomull som odlats på ett småskaligt jordbruk i Adilabad, Indien. Märket väljer att arbeta direkt med bomullsbönderna för att säkerställa högsta kvalitet, skäliga löner och goda arbetsförhållanden. Med ekologisk bomull nästan halveras klimatpåverkan jämfört med vid odlingen av konventionell bomull. Odlingen och skörden av ekologisk bomull bidrar till ekosystemens biologiska mångfald och hälsa, samt minskar vattenförbrukningen och förbättrar markkvaliteten i området.
  • Återvunnen polyester använder mindre naturresurser som vatten, energi och fossila bränslen än konventionell polyester. Trots detta har återvunnen polyester alltjämt många egenskaper som nytillverkad polyester, inklusive utmärkt hållbarhet och en slitstark finish.Återvunnen polyester framställs av återvunna pet-flaskor. Denna process innebär att tyget ger nytt liv till avfallsmaterial som inte är naturligt nedbrytbart. 
  • Återvunnen nylon tillverkas av postindustriellt avfall eller från kasserade nylonbaserade produkter. Sandqvists återvunna nylon görs av MIPAN regen, världens första återvunna nylongarn för textilanvändning. Förutom att de är miljövänliga är de återvunna nylonfibrerna både starka, lätta och hållbara. Återvunnen nylon använder mindre resurser som vatten, energi och fossila bränslen under produktionen än konventionell nylon. Trots detta har återvunnen nylon samma egenskaper som konventionell nylon – ett lätt men samtidigt slitstarkt material.

Login to your account or create new

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KÖP VIA GREENLACES.SE

Green Laces säljer varor via greenlaces.se till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

Vi erbjuder fri frakt vid köp över 1000 kr och alltid fria returer på ej nedsatta varor.
Varor från vår outlet samt second hand-varor omfattas inte av erbjudandet om gratis retur utan du får själv ombesörja returen i sådana fall.

Vi reserverar oss för tryckfel, slutförsäljning och uppenbara felprissättningar på sajten och vi förbehåller oss rätten att neka beställningar.

Mejla oss om du stöter på problem.
Vår kundtjänst är öppen vardagar och vi svarar så snabbt vi kan, normalt inom en arbetsdag.

E-post: hello@greenlaces.se

Kontrollera beställningen

Kontrollera beställningen, dina adressuppgifter och välj det fraktalternativ och betalningssätt du önskar. Om du vill hämta ut varorna i vår butik på Hökens gata 7 i Stockholm går det naturligtvis bra. Välj då alternativet “Hämta i butik”. Väljer du det här alternativet så betalar du förstås ingen fraktavgift. Vi meddelar dig när dina varor är redo att hämtas ut.

När du genomfört beställningen har du godkänt våra köpvillkor och samtycker samtidigt till att namn och person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till din mejladress. Vi förbehåller oss rätten att ändra i en order om det av någon anledning inte går att leverera ordern till dig.

Betalning

När du betalar via Svea faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du har fått din beställning.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader.

Delbetalning

Genom Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att markera det alternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst före förfallodag.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor – kontokontokredit

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader.

Har du frågor om din faktura eller ditt delbetalningskonto bör du kontakta Svea Ekonomi AB som hanterar detta.
Du når dem på telefon 08-514 931 13.

Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU.
Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: VISA, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade.
Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

 

Du väljer vilket alternativ du önskar i kassan:

Swish (med Swish-appen)

Kortbetalning: VISA, MASTERCARD

Betala efter leverans: Faktura, Delbetalning

 

Leveranstid och frakt

Vi vet att du vill ha din vara snabbt och vi jobbar stenhårt på att hålla leveranstiderna så korta som möjligt. Normal leveranstid med DHL är 3-4 dagar. Du får ett mejl när ditt paket är på väg till dig.

Ej uthämtade paket

Paket som inte hämtas inom två veckor skickas automatiskt tillbaka till Green Laces. Detta medför att du får betala returfrakt plus en hanteringsavgift (för närvarande 150 kr) för ej uthämtat paket.

Konsumentköplagen

Köp genom greenlaces.se styrs främst av Distans- och hemförsäljningslagen och Konsumentköplagen. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Vi innehar F-skatt och vårt organisationsnummer är 556826-4518.