HEM  › Rombaut SS22

Rombaut SS22

Rombaut är ett veganskt skomärke med hållbarhet i sitt DNA. Med hjälp av lyxiga, växtbaserade material, återvunna fibrer och högklassigt konstskinn skapar märket unika sneakers där var och en har en historia. Genom att experimentera med kulturella stereotyper och korsbefrukta skoklassiker skapar Rombaut en ny, ren estetik som andas både optimism och dysterhet, vilket känns väldigt relevant idag.

I Green Laces urval för SS22 hittar vi Rombauts klassiska Boccaccio i tre färgställningar. Vi är särskilt förtjust i det monokroma och gläds åt den bubbelgumsrosa och den klarblå. Nytt för i år är sandalen Ibiza där vi ser den ikoniska Boccaccio-sulan i en Mary Jane-modell.

Rombaut presenterar ett utökat användande av äppelskinn och växtbaserade material som Mirum®, vilket är ett helt återvinningsbart material då man har undvikit att blanda det med olika beläggningar eller andra kompositer. På så sätt kan materialet ha sitt eget kretslopp och avfallet blir minimalt. Märket är starka på materialområdet men allra starkast på form.

Som ensam svensk återförsäljare möter Green Laces en växande skara fans som liksom vi älskar märket för dess starka integritet och kompromisslösa design. Vi är i gott sällskap med profiler som Virgil Abloh, Bella Hadid, Nicki Minaj och Billie Eilish som alla burit Rombaut vid flera offentliga tillställningar.