Gteen Laces vegan shoes and accessories

Green Laces är Nordens ledande veganska sko- och accessoarbutik

Green Laces är Nordens ledande veganska sko- och accessoarbutik, med fokus på design och komfort samt miljövänlig och etisk produktion. Nina Färdig, som har lång bakgrund inom musik- och språkbranschen samt inom djurrättsrörelsen, grundade butiken 2011 efter många års research. Den största drivkraften var en önskan om lättillgänglig information om icke-animaliska material, deras fördelar och hur en kan göra miljövänliga och etiska val när en handlar skor och accessoarer. Green Laces är även sprunget ur lust för mode och en brinnande tro på att etik och utforskande stil inte motsäger varandra. Det PETA-certifierade sortimentet består av varumärken som garanterar rättvisa arbetsförhållanden i alla produktionsled, använder hållbara material helt fria från animalier och miljögifter samt främjar ekologisk tillverkning.

Green Laces erbjuder varor med detaljerad och bekväm utformning som inte ökar bärarens ekologiska fotavtryck. Majoriteten av produkterna är gjorda i ett konstläder som även kallas för PU- eller mikrofibermaterial. Det är en syntet som andas, är töjbar, slitstark och biologiskt nedbrytbar. Många av de varumärken som återfinns i Green Laces sortiment söker även ta fram nya varianter av veganskor och veganska accessoarer och strävar efter att skapa tåliga naturmaterial. Redan nu används exempelvis ananasfibrer (Pinatex) och spannmål (Bio-polyoils) i utvalda produkter. I och med det utökas hela tiden andelen organiskt material i sortimentet.

Utbudet är varierat och sträcker sig från sneakers till finskor, från plånböcker till ryggsäckar och weekendbags och från hälgrepp till värmande, ergonomiska sulor. Ekologisk skovård är något som ligger företaget varmt om hjärtat, eftersom det ökar livslängden på alla modeller avsevärt. En lättnavigerad, prisvärd e-handel med gratis returer gör det handplockade sortimentet tillgängligt för hela Europa.

Organisationens kärna är en kunnig och serviceinriktad personal med stort hjärta, som har koll på strömningar inom såväl samhälle som mode. Green Laces tror på öppenhet och direkt kommunikation med kunder. Via mejl, telefon och sociala medier är alla välkomna att ställa frågor, ge konstruktiv kritik och tipsa om varumärken som skulle passa konceptet. Den engagerade kundkretsen är vad som driver butiken framåt och varifrån Nina Färdig med team hämtar kraft och inspiration. Butikspersonalen svarar gärna på detaljfrågor som vilken storlek och typ av skoblock som passar en specifik produkt och vilket skovax och vilken impregnering som krävs för att den ska hålla länge, men diskuterar gärna också större frågor kring modebranschen, stil och smak, grönare produktion, klimatkompensation, veganism och djurrätt. Green Laces vill utgöra en unik kunskapsbank där estetik och etik är sömlöst sammankopplade.

 

Välkommen hit till webbshoppen och till butiken på Hökens Gata 7 i Stockholm!

E-post: hello@greenlaces.se

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KÖP VIA GREENLACES.SE

Green Laces säljer varor via greenlaces.se till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

Frakt vid köp i webbshoppen kostar 55 kr oavsett köpbelopp. Returfrakt kostar 75 kr, vilket dras från orderbeloppet vid återbetalning. Vid byte betalas summan för returfrakt in till Green Laces via Swish eller bankgiro. Returer kan också återlämnas direkt i butiken, då självklart utan extra kostnad.

Vi reserverar oss för tryckfel, slutförsäljning och uppenbara felprissättningar på sajten och vi förbehåller oss rätten att neka beställningar.

Mejla oss om du stöter på problem.
Vår kundtjänst är öppen vardagar och vi svarar så snabbt vi kan, normalt inom en arbetsdag.

E-post: hello@greenlaces.se

Kontrollera beställningen

Kontrollera beställningen, dina adressuppgifter och välj det fraktalternativ och betalningssätt du önskar. Om du vill hämta ut varorna i vår butik på Hökens gata 7 i Stockholm går det naturligtvis bra. Välj då alternativet “Hämta i butik”. Väljer du det här alternativet så betalar du förstås ingen fraktavgift. Vi meddelar dig när dina varor är redo att hämtas ut.

När du genomfört beställningen har du godkänt våra köpvillkor och samtycker samtidigt till att namn och person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till din mejladress. Vi förbehåller oss rätten att ändra i en order om det av någon anledning inte går att leverera ordern till dig.

Betalning

Du väljer vilket alternativ du önskar i kassan:

Swish (med Swish-appen)

Kortbetalning: VISA, MASTERCARD

Betala efter leverans: Faktura, Delbetalning

Faktura

När du betalar via Svea faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du har fått din beställning.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader.

Delbetalning

Genom Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att markera det alternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst före förfallodag.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor – kontokontokredit

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader.

Har du frågor om din faktura eller ditt delbetalningskonto bör du kontakta Svea Ekonomi AB som hanterar detta.
Du når dem på telefon 08-514 931 13.

Kort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU.
Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: VISA, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade.
Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Leveranstid och frakt

Vi vet att du vill ha din vara snabbt och vi jobbar stenhårt på att hålla leveranstiderna så korta som möjligt. Normal leveranstid med DHL är 3-4 dagar. Du får ett mejl när ditt paket är på väg till dig.

Ej uthämtade paket

Paket som inte hämtas inom två veckor skickas automatiskt tillbaka till Green Laces. Detta medför att du får betala returfrakt plus en hanteringsavgift (för närvarande 150 kr) för ej uthämtat paket.

Konsumentköplagen

Köp genom greenlaces.se styrs främst av Distans- och hemförsäljningslagen och Konsumentköplagen. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Vi innehar F-skatt och vårt organisationsnummer är 556826-4518.