HEMOM OSS

Om oss

Green Laces är Nordens ledande veganska sko- och accessoarbutik, med fokus på design och komfort samt miljövänlig och etisk produktion. Nina Färdig, som har lång bakgrund inom musik- och språkbranschen samt inom djurrättsrörelsen, grundade butiken 2011 efter många års research. Den största drivkraften var en önskan om lättillgänglig information om icke-animaliska material, deras fördelar och hur en kan göra miljövänliga och etiska val när en handlar skor och accessoarer. Green Laces är även sprunget ur lust för mode och en brinnande tro på att etik och utforskande stil inte motsäger varandra. Det PETA-certifierade sortimentet består av varumärken som garanterar rättvisa arbetsförhållanden i alla produktionsled, använder hållbara material helt fria från animalier och miljögifter samt främjar ekologisk tillverkning.

 

Green Laces erbjuder varor med detaljerad och bekväm utformning som inte ökar bärarens ekologiska fotavtryck. Majoriteten av produkterna är gjorda i ett konstläder som även kallas för PU- eller mikrofibermaterial. Det är en syntet som andas, är töjbar, slitstark och biologiskt nedbrytbar. Många av de varumärken som återfinns i Green Laces sortiment söker även ta fram nya varianter av veganskor och veganska accessoarer och strävar efter att skapa tåliga naturmaterial. Redan nu används exempelvis ananasfibrer (Pinatex) och spannmål (Bio-polyoils) i utvalda produkter. I och med det utökas hela tiden andelen organiskt material i sortimentet.

 

Utbudet är varierat och sträcker sig från sneakers till finskor, från plånböcker till ryggsäckar och weekendbags och från hälgrepp till värmande, ergonomiska sulor. Ekologisk skovård är något som ligger företaget varmt om hjärtat, eftersom det ökar livslängden på alla modeller avsevärt. En lättnavigerad, prisvärd e-handel med gratis returer gör det handplockade sortimentet tillgängligt för hela Europa.

 

Organisationens kärna är en kunnig och serviceinriktad personal med stort hjärta, som har koll på strömningar inom såväl samhälle som mode. Green Laces tror på öppenhet och direkt kommunikation med kunder. Via mejl, telefon och sociala medier är alla välkomna att ställa frågor, ge konstruktiv kritik och tipsa om varumärken som skulle passa konceptet. Den engagerade kundkretsen är vad som driver butiken framåt och varifrån Nina Färdig med team hämtar kraft och inspiration. Butikspersonalen svarar gärna på detaljfrågor som vilken storlek och typ av skoblock som passar en specifik produkt och vilket skovax och vilken impregnering som krävs för att den ska hålla länge, men diskuterar gärna också större frågor kring modebranschen, stil och smak, grönare produktion, klimatkompensation, veganism och djurrätt. Green Laces vill utgöra en unik kunskapsbank där estetik och etik är sömlöst sammankopplade.

 

Välkommen hit till webbshoppen och till butiken på Hökens Gata 7 i Stockholm!

E-post: info@greenlaces.se