HEM  › Green Laces söker vass administratör

ny 1

Green Laces söker vass administratör

Green Laces söker vass ekonomiansvarig och administratör

Green Laces har sedan 2010 varit ledande inom veganskt skomode i Norden med sitt noga urval av stilbildande märken till butiken i Stockholm. Nu utökar varumärket sin verksamhet genom att utveckla sitt eget märke med skor och accessoarer. Liksom butiken kommer det egna märket hålla hög modegrad och produktionen är vegansk med tydligt fokus på miljö- och arbetsrätt. För att kunna ta det steget behöver vi bli fler och nu söker vi en administratör med funktioner typiska för en verksamhetscontroller.

Verksamheten har hittills varit centrerad kring den fysiska butiken i Stockholm och tillhörande webbhandel. Ägaren Nina Färdig har gjort det mesta med extrapersonal som stöd. Du kommer att arbeta närmast Nina och har inflytande över strategiska beslut.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:

Att vara ett stöd till Nina genom att ha stenkoll på företagets ekonomi.
Att se till att bolagets strategiska mål följs upp genom att tolka resultat- och balansrapporter du får från redovisningen.
Sammanställa och analysera företagets nyckeltal.
Optimera marginaler och kostnader samt sätta prisstrategi.

Du kommer också att:

Förväntas kunna ta tag i det som behöver göras för dagen. Ibland kan vi behöva packa ordrar och stylea om butiken.
Samarbeta med butikspersonal, förhandla med fraktbolag, utvärdera distributions- och säljkanaler.

Vem är du?

Vi vill ha dig som är väldigt sugen på att jobba i en värdedriven startup och
är fast besluten att bolaget ska göra vinst. Vi tror att du är/vill bli vegan och delar Ninas vision om att få ut varumärket Green Laces globalt och därmed göra hela skobranschen mer etisk. Du är prestigelös och nyfiken, antirasist och intresserad av rättvisefrågor.

Vad har du med dig?

Du har en utbildning inom eller arbetslivserfarenhet som motsvarar en civileko- noms eller närliggande kunskapsområden. Du kommunicerar gärna och lätt på svenska och engelska i tal och med hjälp av de vanligaste digitala verktygen. För att lyckas i rollen krävs att du är ansvarstagande och trivs i en miljö med entreprenörsanda, där du är en del av bolagets utveckling. Vidare är du utåtriktad, kommunikativ och öppen för att utveckla arbetssätt och metoder och du har en vilja och ett intresse av att lära dig nya saker.

Green Laces är en arbetsplats med högt i tak där miljön genomsyras av att allt är möjligt. Vi sätter stort värde på varandras olika bakgrund och erfarenheter. Som en del av vårt team får du tillgång till ett stort nätverk och en unik möjlighet att arbeta med rättvisefrågor i kommersiell verksamhet.

Välkommen med din ansökan till hello@greenlaces.se senast 29 juli.