Ångerrätt, retur & byte

Retur & ångerrätt

Om varorna du köpt av någon anledning inte motsvarar dina förväntningar kan du självklart returnera dem. Du har öppet köp samt ånger- och bytesrätt i 14 dagar.

Var försiktig med de varor du vill returnera, packa dem väl och avlägsna inte eventuella etiketter.
Om varorna är synligt använda och/eller om originalförpackningen är skadad godkänns inte returen.

  1. Fyll i returblanketten som medföljer ditt köp och lägg i returpaketet.
  2. Skicka ett mejl till hello@greenlaces.se där du anger ditt beställningsnummer och ber om sändningsnummer för retur.
    Skriv gärna en rad och berätta varför du vill returnera varan. Det hjälper oss förbättra och utveckla vår verksamhet samt vårt sortiment.
  3. Vi skickar sändningsnummer till dig vilket du tar med dig till närmsta DHL-ombud.
    DHL-ombudet ombesörjer sedan etiketteringen och skickar paketet i retur till oss:

Green Laces AB
Hökens gata 7
116 46 Stockholm

Notera att returer inte får skickas som postförskott eller efterkrav – dessa kommer vi inte lösa ut.

Packa dina varor med omsorg – så fort vi godkänt returpaketet justerar vi betalningen.

Det går självklart bra att även returnera och byta varor i butik.

Återbetalning görs av säkerhetsskäl endast till samma kort/konto som den ursprungliga betalningen gjordes ifrån. Vid återbetalning av kortköp krediteras ditt kort med hjälp av ett unikt referensnummer som identifierar transaktionen. Din kortinformation sparas aldrig av Green Laces.

Leveranstid och frakt

Vi vet att du vill ha din vara snabbt och vi jobbar stenhårt på att hålla leveranstiderna så korta som möjligt. Många av våra märken är designers som tillverkar sina skor/väskor i kollektioner två gånger per år. Green Laces får in en unik uppsättning skor och det innebär också att vi i princip aldrig får lagerpåfyllning av just dessa varor. Om en sådan produkt är slut i lager är risken alltså stor att vi inte får påfyllt. Ja, du gissade rätt! Det gäller att lägga in stöten när du blir kär – vänta inte för länge med att beställa alltså.

Lite bredare märken, som till exempel Vegetarian Shoes, har ett grundsortiment som vi kan beställa ifrån regelbundet. Fråga oss gärna om det inte är tydligt i butiken.

Normal leveranstid med DHL är 3-4 dagar.

Du får mejl när ditt paket är på väg till dig.

Ej uthämtade paket

Paket som inte hämtas inom två veckor skickas automatiskt tillbaka till Green Laces. Detta medför att du får betala returfrakt plus en hanteringsavgift (för närvarande 250 kr) för ej uthämtat paket.

Konsumentköplagen

Köp genom greenlaces.se styrs främst av Distans- och hemförsäljningslagen och Konsumentköplagen. Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Vi innehar f-skatt och vårt organisationsnummer är 556826-4518

Tryckfel

Vi reserverar oss för tryckfel, slutförsäljning och uppenbara felprissättningar på sajten och vi förbehåller oss rätten att neka ordrar.

Reklamation

Du har som konsument enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet, dock inom skälig tid från att ett fel upptäcks.
Om det skulle vara något fel på en produkt du köpt hos oss och du anser det är ett fabrikationsfel som är orsaken ber vi dig snabbt informera oss.
Mejla gärna bilder samt en förklaring till hello@greenlaces.se  så återkommer vi till dig snarast.
Vi strävar alltid efter att göra vårt yttersta för att du ska bli nöjd och vi följer naturligtvis rådande konsumentlagstiftning. Läs mer under Allmänna villkor.